Prawdziwa włoska pizza – z LA PATATA dokąd chcesz
Zamów – dowieziemy lub odbierz w jednym z naszych lokali!
Gdy niemożliwe stają się podróże, ba, nawet opuszczenie swojego domu – zaproś Włochy do siebie! Kruche, świetnie wypieczone, smaczne i lekkie ciasto. Nieoczywiste składniki dające jedyne w swoim rodzaju doznania smakowe. To właśnie recepta na włoskie jedzenie w Warszawie (lub gdziekolwiek chcesz zabrać naszą pizzę).
Wystarczy telefon do nas, wybór ulubionej kompozycji składników i odbiór lub poczekanie na dowóz. Nie chcesz dzwonić – zamów online!

Jedyna TAKA pizza – bardziej włosko się już nie da!
Dlaczego pokochasz naszą pizzę?
Kierując się specjalistyczną wiedzą oraz opiniami naszych stałych klientów, podpowiadamy i zachęcamy do wybrania się z nami w kulinarną podróż do Włoch, jakie my pokochaliśmy.
- Ciasto – chrupiące i lekkostrawne dzięki użyciu kultur bakterii Mater Pro, których jesteśmy w Polsce wyłącznym dystrybutorem. Do tego wyrabiane odpowiednią techniką, dzięki której proces jest rozciągnięty w czasie (aż 72 godziny). Sprawdź, jak wyrabiamy ciasto w naszej pizzerii!
- Tylko włoskie oryginalne produkty – bezpośrednio sprowadzane przez nas, czyli Mercato Italiano. A wśród nich oczywiście najlepsza mąka na pizzę, oryginalne włoskie wędliny, sery, na czele z mozzarellą i burratą, trufle czy oliwa.
- Wyjątkowe kompozycje smakowe – dzięki ww. składnikom oraz kulinarnym doświadczeniom naszej ekipy. 16 lat we Włoszech oraz lata szkoleń i praktyki w Polsce w tym zakresie zobowiązują. Sprawdź, jaką pizzę zamówisz na telefon od nas!
Ziemniaki i pizza, czyli La Patata z Wilanowa proponuje
Ziemniaki na pizzy? Brzmi dziwnie lub obco? Nie dla Włocha! Prawdziwy Włoch wie, że pizzę można zrobić niemal ze wszystkim, sztuka polega jednak na takim dobraniu składników, by to „wszystko” tak się komponowało, że podniebienie dozna raju. Dlatego nasze menu tworzą pizze klasyczne (classiche) – rosso lub bianco, czyli z sosem pomidorowym lub bez, no i… zawsze bez ketchupu, ale o tym chyba Wam nie musimy mówić(!), i specjalne (special), na których znajdziecie takie wytrawne frykasy, jak trufle czy cykorie.
Na początek lub jako małe co nieco przed kolacją proponujemy focaccię (u nas z rozmarynem i gruboziarnistą solą), a do picia szeroki wybór (kilkanaście rodzajów) napojów bio prosto z Włoch, no i oczywiście desery. Niebawem zaś ciąg dalszy naszej karty nastąpi…
Tymczasem zajrzyj do naszego apetycznego menu!

